Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δύο εβδομάδες τώρα η είδηση που μονοπωλεί τα ΜΜΕ εδώ στα ξένα, είναι το DNA αλόγου. Με άλλα λόγια κρέας αλόγου,  που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα τυποποιημένα προϊόντα κρέατος.  Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια όταν άνοιγε ένα καινούριο σουβλατζίδικο στην γειτονιά, χαριτολογώντας λέγαμε "τώρα εξηγείται γιατί χάθηκαν όλες οι γάτες". Τελικά πλάκα στην πλάκα μέχρι και τα κεφτεδάκια του IKEA περιέχουν μεταξύ άλλων και κρέας αλόγου. Δεν θα μου έκανε και μεγάλη εντύπωση αν ήταν 100% κρέας αλόγου.

 

Χορτοφάγοι πάντως δεν θα γίνουμε. Για να μειώσουμε και εμείς τις πιθανότητες είπαμε να βρούμε εναλλακτικές. Μια βόλτα στο τοπικό super market και εκεί που ψάχναμε για "κάτι από κοτόπουλο", μπροστά μας εμφανίστηκε ένα άλλο πουλερικό. Η γαλοπούλα, 100% ντόπιο κρέας! Ε, όχι παίζουμε τώρα. Λες; Γιατί όχι, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι.......

09-173


Υλικά

½ κιλό κιμά γαλοπούλας

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 αυγό

Λίγο ψωμί

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Και λίγο λάδι

 01-174


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με την σκελίδα σκόρδου και μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.  Στην συνέχεια ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο.

02-176


Όταν το ψωμί έχει μουσκέψει, ξεχωρίζουμε την ψίχα από την κόρα και προσθέτουμε την ψίχα στο μείγμα μας. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

03-175


04-177


05-178

Επειδή εμάς μας αρέσουν τα ελαφριά φαγητά με όχι πολλά πολλά (όσο μας πλησιάζει ο πήχης τον σαράντα τα φαγητά θα γίνονται όλο και πιο ελαφριά), τα μπιφτέκια μας θα τα ψήσουμε στον φούρνο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λαδάκι.


06-179

07-180

08-181

Τα ψήνουμε στον φούρνο για 45’ λεπτά περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα με τον φούρνο.

 

Καλή μας όρεξη...........

10-183


Υ.Γ. Και επειδή μας έπιασε η προκοπή σήμερα, για να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια μας θα βάλουμε και μερικές πατατούλες στον φούρνο.

11-182


12-184
Κείμενο/Φωτογραφία Δ.Φ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου