Χορτοφάγοι πάντως δεν θα γίνουμε. Για να μειώσουμε και εμείς τις πιθανότητες είπαμε να βρούμε εναλλακτικές. Μια βόλτα στο τοπικό super market και εκεί που ψάχναμε για "κάτι από κοτόπουλο", μπροστά μας εμφανίστηκε ένα άλλο πουλερικό. Η γαλοπούλα, 100% ντόπιο κρέας! Ε, όχι παίζουμε τώρα. Λες; Γιατί όχι, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι.......
Υλικά
½ κιλό κιμά γαλοπούλας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
Λίγο ψωμί
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Και λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με την σκελίδα σκόρδου και μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Στην συνέχεια ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Όταν το ψωμί έχει μουσκέψει, ξεχωρίζουμε την ψίχα από την κόρα και προσθέτουμε την ψίχα στο μείγμα μας. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Επειδή εμάς μας αρέσουν τα ελαφριά φαγητά με όχι πολλά πολλά (όσο μας πλησιάζει ο πήχης τον σαράντα τα φαγητά θα γίνονται όλο και πιο ελαφριά), τα μπιφτέκια μας θα τα ψήσουμε στον φούρνο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λαδάκι.



Τα ψήνουμε στον φούρνο για 45’ λεπτά περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα με τον φούρνο.
Καλή μας όρεξη...........
Υ.Γ. Και επειδή μας έπιασε η προκοπή σήμερα, για να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια μας θα βάλουμε και μερικές πατατούλες στον φούρνο.

Κείμενο/Φωτογραφία Δ.Φ.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου